Aktiviteter på gården

En mängd roliga aktiviteter!På lägret är en del aktiviteter schemalagda, men det finns också gott om fri tid att göra egna saker om så önskas. Vi har alltid aktiviteter för den som vill hitta på något även under den fria tiden. Det kan vara pyssel såsom att pärla eller måla stenar, bygga en fågelholk, sjunga eller lära sig jonglera. Vi utgår från deltagarnas intressen.

Hästskötsel/Stallsysslor

I stallet kan lägerdeltagarna få lära dig att putsa träns, sköta om hästarna och göra andra sysslor som hör stallet till.

Exempel på aktiviteter med hästarna är:

  • Hämta/lämna hästar
  • Putsa träns
  • Borsta & rykta
  • Beta

Aktiviteter med hästarna leds av stallansvarig lägerledare. Det är alltid personal med i alla moment.

ridning

Vi erbjuder alla lägerdeltagare ridning oavsett funktionsvariation och tidigare ridvana. För rullstolsbundna deltagare har vi en lyft som hjälper deltagare upp i sadeln. I vår paddock finns det möjlighet att bygga hinderbanor eller rida fritt.

Vi inleder varje läger med att ta oss ner till ängen vid sjön där hästarna står och väntar på oss. Vi leder hem hästarna, och det finns då möjlighet att få sitta på hästryggen på vägen hem. Fler tillfällen till ridning ges kontinuerligt under lägervistelsen så att alla deltagare som vill och önskar rida ges gott om tid till detta.

Bad

Om vädret tillåter kommer vi under varje läger göra en utflykt till vår närliggande sjö. Badmöjlighet finns då. Minst två personer i personalen agerar då badvakt.

Glöm inte att ta med dig badkläder om du vill bada. Läs gärna igenom vår packlista på saker som är lämpliga att ha med på din lägervistelse.

SNICKRA

Vill du snickra ihop en fågelholk eller kanske bygga ett insektshotell? I vår verkstad finns det möjlighet att låta kreativiteten flöda.

Pyssel & BRÄDSPEL

Gillar du att pyssla? På Stallyckans läger finns det mycket pysselmaterial för kreativt skapande.

Skattjakt

Kan ni tillsammans tolka det kryptiska meddelandet? Häng med på en spännande skattjakt!

Lägereld

I skymningen tänder vi lägerelden. Vi grillar, sjunger och har det mysigt tillsammans.

Vi önskar dig många fina lägerminnen!