Inför läger

Efter att ansökan är gjord och ni blivit beviljad plats på Stallyckans sommarläger kan du se fram emot din härliga lägervistelse. Det kommer skickas ett mail till er inför vistelsen med uppdaterad information kring lägret. Ni är självklart välkomna att höra av er innan dess om ni har några frågor.

Ankomst

Lägret inleds med ett välkomstmöte där alla hälsas välkomna. Personalen presenterar sig och information förmedlas kring kollovistelsen såsom säkerhet på gården och gällande ordningsregler. Vi berättar också om lite övergripande om de aktiviteter som vi kommer ha under vistelsen.

När anhöriga och syskon lämnat gården går vi igenom säkerhet kring stallet och de andra djuren.

Kläder och tillhörigheter

Deltagarna ansvarar för medhavda kläder och privata tillhörigheter. Alla deltagare får ett eget skåp med en gummibandsförsedd nyckel. Denna kan deltagaren bära kring sin vrist.

För kvarglömda saker ansvaras ej. Kvarglömda saker kan skickas per post efter att porto betalts in.

Mobil och surfplatta

För många är mobilen/surfplattan en trygghet kvällstid/nattetid och flera familjer uppskattar att det är lätt att hålla kontakten. Eventuell begränsning av skärmtid sköts av respektive målsman med lämplig app för föräldrakontroll. Vill ni att mobilen förvaras inlåst under dagtid används deltagarens eget skåp för detta. Det finns fri WiFi för deltagarna med bra täckning i huvudlokalen.

Explicita, pornografiska och skadliga domäner blockeras automatiskt i vårt WiFi-nätverk. Begränsat läge är inställt för sökmotorer och YouTube. Vårdnadshavare ansvarar för att förhindra barnförbjudet innehåll till skydd för sina egna och andras barn på deltagarnas mobiler om de använder egen mobilsurf.

Försäkring

Alla deltagare är skyddade för olycksfall under vistelsen genom försäkringsbolag. Läs mer här. Försäkringen täcker inte personliga tillhörigheter.

Packning

Deltagarna behöver kläder för både inne- och utevistelse. Läs gärna igenom vårt förslag på packning inför kollot. Försäkringen täcker inte personliga tillhörigheter.

Tänk på att andra deltagare kan vara känsliga för nötter, parfymer och andra produkter med starka dofter. Dessa bör därför lämnas hemma.

Drogfri miljö

Stallyckans läger är helt drogfritt. Det råder snus- och rökförbud för såväl personal som deltagare och övriga gäster på gården.

Hämtning/lämning av deltagare

Vårdnadshavare ansvarar för all lämning och hämtning. Vid övernattning som sker i målsmans sällskap anländer vårdnadshavare tidigast klockan 19.00 på kvällen, och lämnar gården senast klockan 10.00 dagen efter.

Besök under kollot

Vårdnadshavare/föräldrar är välkomna på besök under kollot dagtid, men ombes meddela eventuellt besök på förhand så de inte krockar med inplanerade aktiviteter.

Avslutning

Kollovistelsen avslutas med en mysig fika på altanen. Vårdnadshavare och familjemedlemmar är varmt välkomna att delta.